pro objednávky nad 1.500 Kč
zdarma a bez rizika
s kvalitními produkty
máme otevřeno 24 hodin denně
Shan Cha neboli horský čaj z listů, které byly sbírány pouze z divokých čajovníků rostoucích v minimální výšce 1000 metrů n. m. Stejně jako Oriental Beauty nebo Gui Fei oolong, také Shan Cha vděčí za svou charakteristickou medovou chuť hmyzu. Listy jsou nakousány druhem malých kobylek (Jacobiasca formosana). Nakousaný list začně ještě na keříku „zaživa“ oxidovat, což dodá výslednému čaji velmi originální sladce kořeněné tóny, pro něž je tolik ceněn. Kobylky vlastně vysávají šťávu z lístků, větviček i pupenů. Zasažená rostlina pak začne produkovat určité látky, mimo jiné i monoterpendiol a hetrienol, které způsobují unikátní aroma čaje. Sklízí se jen jednou ročně. Nejpříznivější je období od června do srpna. Produkce: pan Pong.Výrazná, medově sladká a smetanově krémová chuť se sladce dřevitými a kořeněnými tóny v dokonale vyvážené harmonii. Pečený slad, karamel, ořechy, kakao.Příprava: Menší hrst lístků (cca 5g čaje) vložíme do vyhřáté malé konvičky o objemu 1,5 dcl a zalijeme vodou o teplotě 90 - 95ᵒC. Necháme louhovat jednu minutu a slijeme do vyhřátých šálků. To můžeme opakovat s postupným prodlužováním doby louhování, dokud nám čaj chutná. Většinou, zvláště v případě vyšších tříd, je možné udělat až deset nálevů.