pro objednávky nad 1.500 Kč
zdarma a bez rizika
s kvalitními produkty
máme otevřeno 24 hodin denně
Exkluzivní Gyokuro pocházející z hornaté oblasti Shibushi ležící na samém jihu Japonska, na ostrově Kjúšú v prefektuře Kagošima. Intenzivní chladivá a sladká vůně suchého temně zeleného, kovově lesklého listu tvarovaného do dlouhých pravidelných jehliček. List ihned po zalití mění barvu z tmavě zelené do světlejší trávově zelené barvy. Nálev světle zelené barvy, delikátní vyvážené, avšak hutně olejnaté chuti s krásnou umami zahlcující všechny chuťové buňky. Sladký až mléčný, trávovitý vibrující a pronikavý dozvuk se stopou cirusů a podmanivých jarních květů. Čaj není nijak excentrický, naopak splňuje očekávání dokonalého japonského Gyokura.Příprava: 1 čajová lžička čaje na 200 ml vody prošlé varem a vychladlé na 55 - 60° C, louhujeme 50 vteřin. Při druhém nálevu zchladíme vodu na 65 - 70° C, sléváme však po 15 vteřinách. Podobně připravíme i další nálevy.