pro objednávky nad 1.500 Kč
zdarma a bez rizika
s kvalitními produkty
máme otevřeno 24 hodin denně
Koření
širokého využití, např. do omáček a masitých jídel. Často se používá v kombinaci
se sladkou paprikou.Sladká červená paprika se suší a mele
na koření, nepostradatelné v maďarské a španělské kuchyni. Papriky jsou buď sladké
nebo pálivé, takže i koření se v ostrosti liší. Má sladkou až lehce pálivou, pak
mírně nahořklou chuť.Okoření všechna jídla maďarské kuchyně, guláše, kuře
na paprice, jakož i masové a rýžové pokrmy španělské či turecké kuchyně.Důležité
upozornění: Paprika se nesmí přidávat do vařícího tuku - nevadí ale horký tuk -
protože jinak cukr obsažený v paprice zkaramelizuje. Tím paprika zhořkne, ztratí
vydatnou kořenící schopnost a barvu.