pro objednávky nad 1.500 Kč
zdarma a bez rizika
s kvalitními produkty
máme otevřeno 24 hodin denně
Lístky byly krátce před sběrem nakousány křísky (Jacobiasca formosana). Nakousaný list začne ještě na keříku „zaživa“ oxidovat, což dodá výslednému čaji velmi originální sladce kořeněné a medové tóny, pro něž je tolik ceněn.Pravidelně, do kuliček rolovaný suchý list, tmavého vzhledu a hutného sladce medového aroma. Nálev jiskrné zlato hnědé barvy, plné sladce kořeněné chuti s výraznou složkou (lesního) medu, sušených datlí, exotického ovoce (marakuja) a těžších květinových tónů.Příprava: Čaj vhodný pro přípravu typu Gong Fu. Asi 5g čaje vložíme do malé konvičky o objemu 150 ml a zalijeme vroucí vodou. Sléváme po 15 - 30 vteřinách louhování. Čaj snese více nálevů.Více v Příběhu.