Homolkovic pikantní směs koření na klobásy

Homolkovic pikantní směs koření na klobásy

Dostupnost:
79 Kč 
vč. DPH
Do obchodu »
home
Doprava ZDARMA

pro objednávky nad 1.500 Kč

sync
Vrácení zboží do 14 dní

zdarma a bez rizika

thumbs-up
Prověřený český obchod

s kvalitními produkty

cart
Nakupujte kdykoli

máme otevřeno 24 hodin denně

Popis produktu

 
Co si budem, nad domácí klobásky není. Víte, co v nich je, žádný uzení na pár minut nebo rovnou tekutej kouř, jak je běžný v marketech a hlavně: ta chuť!
 
Abyste nemuseli moc laborovat a povedlo se to nejlíp hned napoprvé, tak jsme to promysleli za vás. Níž najdete postup a ingredience na pořádný domácí klobásy, bát se toho nemusíte a budete za celebritu.
 
Aby šmakovaly ještě víc, udělali jsme 4 poctivý receptůry koření. Ta Homolkovic píše. Paprikou jsme nešetřili, přidali trochu chilli a doladili pepřem. Na řezu je klobáska krásně červená a chuťově je příjemně pikantní. Celý sáček doporučuju na 5 kg masa. Pokud to chcete mít víc pálivý, použijte na 4 kg masa. Klobásky už budou mít solidní grády!  
 
Složení: sladká paprika, černý pepř, kmín, dextróza, glukózový sirup, chilli, rozmarýn, koriandr, česnek
Trvanlivost: min. 1 rok
Vyrobeno v Česku 
  
RECEPT NA 5 KG HOMOLKOVIC PAPRIKOVÝCH KLOBÁSKŮ

BUDETE POTŘEBOVAT: 
1 celý balíček Homolkovic směsi koření
100 až 125g soli (kdo míň solí, držte se spodní hranice)
3 kg vepřovýho boku bez kůže (nějakej masovější, ať to není úplně bílý)
1 kg vepřový plece zbavená šlach a jiných hažlí, co v klobáse mít nechcete
1 kg hovězí maso přední nebo krk (zase očištěný)
cca 3 deci vody

vepřový střívka (velikost 34/36 nebo podobné)
 
POSTUP:
Maso nakrájejte tak, aby se vešlo do mlýnku. Hovězí maso a kousek bůčku pomelte na jemné desce (ideální jsou 3 mm nebo můžete i 2× na 4,5 mm), zbytek masa na hrubé desce 12 nebo líp na 16 mm, ať má klobása na řezu hezkou masovou struktůru! Do pomleté směsi přidejte sůl, vodu a koření, dobře promíchejte (trvá to). Takto připravenou směs je ideální nechat odpočnout do druhýho dne.
  No a můžem narážet do střívek, já používám velikost 34/36. Seženete je u dobrýho řezníka. Ty namočíte podle návodu a můžete plnit pomocí nabíjecí soupravy k mlýnku, je to lehký, jen se na to hodí 4 ruce. Klobásy osušte a můžete vkládat do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C. Udím přibližně 7 hodin, až jsou krásně zlatý.
Jíst je můžete hned teplý, ale lepší jsou po týdnu vyvěšení v chladnu.
Tak raušovní uzení!
 

 

Parametry produktu

  • Název: Homolkovic pikantní směs koření na klobásy
  • EAN/Kód zboží: 152106
  • Výrobce:
  • Cena: 79 Kč

Podobné produkty

Homolkovic pikantní směs koření na klobásy

Další produkty od výrobce

Homolkovic pikantní směs koření na klobásy od proslulé značky - tento produkt posíláme levně za . Zboží zařazené v našem katalogu vás nezklame. Pokud máte rádi bezplatné poštovné, přidejte si do své objednávky zboží za více, jak Kč. Jsme si jistí, že toto ocení nejeden zákazník.

Prohlédněte si všechny produkty od přední značky .

Možnosti dopravy a platby