pro objednávky nad 1.500 Kč
zdarma a bez rizika
s kvalitními produkty
máme otevřeno 24 hodin denně
Zelený čaj z jihojaponské KagoshimyZatímco macerovat můžeme mnoho hodin v ledničce různé čaje, během pěti minut se v ledové vodě vylouhuje pouze čaj prvotřídní a najemno nasekaný. V pyramidových sáčcích KABUSÉ HOT&COLD najdeme ten nejkvalitnější japonský zelený čaj z oblasti Kagošima v BIO kvalitě. Díky trojhrannému tvaru nálevového sáčku a velkým pórům v tkanině vynikne skvělé aroma i chuť. Zastiňování původního čajovníku má dlouhou tradici. V jihojaponské oblasti Kagošima (se stále aktivní sopkou Sakurajima) jsou čajovníky na nejvhodnějších zahradách zastiňovány speciálními sítěmi (kabusé). Sítě propustí jen polovinu slunečních paprsků. Pěstování v polostínu se velmi blíží podmínkám, ve kterých rostl divoký čajovník. Stíněný čaj tak vyvine více účinných látek a zvláštní, velmi aromatickou vůni.Příprava: "HOT" - nálevový sáček s čajem zalijeme vodou zchlazenou na 70°C a necháme cca 50 vteřin louhovat. Stejným způsobem je možné připravit i další nálevy. "COLD" - nálevový sáček s čajem zalijeme studenou vodou a necháme cca 5 minut louhovat.