pro objednávky nad 1.500 Kč
zdarma a bez rizika
s kvalitními produkty
máme otevřeno 24 hodin denně
Zelený čaj z jihojaponské KagošimyDělá se převážně z vysoce kvalitních stonků a listů zbylých při zpracování první, dubnové sklizně. V Japonsku se nazývá „Shiraore“, má mírně nasládlou chuť, nálev trávově zelené barvy a svěže zelenou vůni. Pro nižší obsah kofeinu je Kukicha vhodná pro večerní popíjení.List světlé zelené barvy, typického tvaru drobných rovných větviček a intenzivní sladké, lehce peprné a mírně citrusové vůně. Světlý, lehce mléčně zakalený zelený nálev delikátní, sladce kulaté chuti se svěžími citrusovými tóny, stopou zeleného pepře a bílé čokolády. Příprava: 3 čajové lžičky (15 g) čaje na 1l vody prošlé varem a vychladlé na cca 70°C, louhujeme 40 vteřin. Při druhém nálevu zchladíme vodu také na 70°C, sléváme však po 10 vteřinách. Podobně připravíme i třetí a další nálevy.