pro objednávky nad 1.500 Kč
zdarma a bez rizika
s kvalitními produkty
máme otevřeno 24 hodin denně
Lehce oxidovaný oolong kultivaru Jin Xuan (TTES12, Golden Daylilly) pěstovaný v nadmořské výšce 300 - 350 m v kraji Nantou u městečka Ming Jian na západě ostrova Taiwan. Čaj byl vypěstován a zpracován panem Caiem, který pěstuje čaje v režimu Natural Farming v souladu s okolní přírodou bez použití chemických hnojiv či pesticidů. Lehká 15% oxidace listu, tradiční pevné rolování do drobných kuliček tmavší zelené barvy a sladce smetanové vůně. Čirý, světle zelený nálev intenzivní květinové vůně (ovocné stromy, jabloně) se stopou citrusů a pryskyřice (řecká masticha), hebké smetanové chuti se sladkou vanilkou v dozvuku. Příprava: doporučujeme čaj připravovat v malém množství vody cca 1,5 dcl. Do vyhřáté konvičky nebo slíváčku vložíme cca 3 g čaje a zalijeme převařenou vodou o teplotě 85°C. Louhujeme 1-1,5 minuty, poté slijeme do šálku. To můžeme mnohokrát opakovat až do doby, kdy nám čaj chutná. Při dalších nálevech pozvolna zvyšujeme teplotu i dobu louhování.