pro objednávky nad 1.500 Kč
zdarma a bez rizika
s kvalitními produkty
máme otevřeno 24 hodin denně
Koření
širokého využití, např. do omáček a masitých jídel.Červená
paprika se suší a mele na koření, nepostradatelné v maďarské a španělské kuchyni.
Papriky jsou buď sladké nebo pálivé, takže i koření se v ostrosti liší. Má sladkou
až lehce pálivou, pak mírně nahořklou chuť.Okoření všechna jídla maďarské
kuchyně, guláše, kuře na paprice, jakož i masové a rýžové pokrmy španělské či turecké
kuchyně.Důležité upozornění: Paprika se nesmí přidávat do vařícího tuku -
nevadí ale horký tuk - protože jinak cukr obsažený v paprice zkaramelizuje. Tím
paprika zhořkne, ztratí vydatnou kořenící schopnost a barvu.