pro objednávky nad 1.500 Kč
zdarma a bez rizika
s kvalitními produkty
máme otevřeno 24 hodin denně
Legendární čaj, který svým řazením leží někde na hranici mezi zeleným čajem a oolongem pocházející z pohoří Wen Shan nedaleko od hlavního města Taipei. Čaj z keříků kultivaru Chin Xin, pěstovaný v nadmořské výšce 300 - 400 m, sklízený začátkem května 2020. Lehká oxidace okolo 10 - 15 %. Čaj ze zahrady pana Wenga. Jemně oxidovaný, dlouhý, pevně zavinutý list. Sladce omamně květinová vůně spařeného listu trvá po mnoho nálevů. Cítíme rozkvetlý jarní sad, ale i těžší, hlubší tóny růží a orchidejí, které se v chuti nádherně prolínají s paletou ovocných chutí s převahou broskví, manga a medového melounu. To vše zabaleno v smetanové hebkém nálevu jasné světle zelenomodré barvy.Příprava: doporučujeme čaj připravovat v malém množství vody cca 1,5 dcl. Do vyhřáté konvičky nebo slíváčku vložíme cca 3 g čaje a zalijeme převařenou vodou o teplotě 85°C. Louhujeme 1-1,5 minuty, poté slijeme do šálku. To můžeme mnohokrát opakovat až do doby, kdy nám čaj chutná. Při dalších nálevech pozvolna zvyšujeme teplotu i dobu louhování.