pro objednávky nad 1.500 Kč
zdarma a bez rizika
s kvalitními produkty
máme otevřeno 24 hodin denně
Do stogramových koláčků lisovaný taiwanský oolong pocházející z čajovníku kultivaru Wuyi. Jeho původ je možné dohledat až do bájného pohoří Wuyi v jihočínské provincii Fujian, odkud na Taiwan přišla většina čínských přistěhovalců. Čajovníky byly pěstovány na farmě pana Yu, který hospodaří v harmonickém souladu s přírodou a nepoužívá žádné chemické prostředky k hubení škůdců či na podporu růstu.Pevněji lisovaný, poměrně velký, mírně oxidovaný suchý list tmavší kovově zelené barvy a příjemně smetanové, jemně štiplavé vůně. Nálev světlé, zlatavě zelené barvy, intenzivní, sladce ovocné jemně kořeněné chuti s nasládlým hedvábně hebkým pocitem v ústech a dlouhým dozvukem sladkého dřeva a stopou anýzu. Místní název: 武夷紅水烏龍茶餅Sklizeň: květen 2018, pečeno v červnu a následně lisováno v červenci 2018Kultivar: WuyiPůvod: Ming Jian, Nantou County, TaiwanNadmořská výška: 300 - 400 m Míra oxidace: 30 – 40 %Farmář: Mr. Yu (natural farming)Příprava: doporučujeme čaj připravovat v malém množství vody cca 1,5 dcl. Do vyhřáté konvičky nebo slíváčku vložíme cca 3 g čaje a zalijeme převařenou vodou o teplotě 85°C. Louhujeme 1-1,5 minuty, poté slijeme do šálku. To můžeme mnohokrát opakovat až do doby, kdy nám čaj chutná. Při dalších nálevech pozvolna zvyšujeme teplotu i dobu louhování.